10 tips   met cultuur uitstapjes in de Limburgse Peel

Hou jij van cultuur? Dan is er in de Limburgse Peel van alles te doen. Genieten van kunst, je onderdompelen in historie, een sprankelend avondje uit of lekker actief bezig zijn combineren met een vleugje cultuur. Met de volgende 10 tips ervaar je het allemaal. 
 

Museum De kantfabriek – Horst 

Stap zo in het verleden van de textielindustrie in Museum De Kantfabriek in Horst, de laatste nog werkende kantfabriek uit de vorige eeuw. Snuif de naar smeerolie ruikende sfeer van de jaren 30 op als je tussen de ratelende machines doorloopt. En bewonder de bijzondere collectie.  

BEZOEK DE SITE

Kunstwerkje met een wiel en draad.

Peelmuseum – America 

Het leven en werk van de peelarbeiders in de vorige eeuw was alles behalve rooskleurig. Dit stukje geschiedenis ervaar je in het Peelmuseum. Bekijk hier de replica van de plaggenhut van Rowwen Hèze. Niet de band, maar de legendarische persoon waarnaar de beroemde band vernoemd is. 

BEZOEK DE SITE

Museum Psychiatrie – Venray 

Venray en psychiatrie zijn nauw met elkaar verbonden sinds de oprichting van de krankzinnigen gestichten begin 20e eeuw. Laat je meevoeren op een indrukwekkende reis door verleden, heden en toekomst van de psychiatrie in het interactieve Museum Psychiatrie. 

MUSEUM BEZOEKEN

Openluchtmuseum De Locht – Melderslo 

Je ervaart in Openluchtmuseum De Locht het vroegere leven op het Noord-Limburgse platteland en de ontwikkeling naar de glastuinbouw, champignon- en aspergeteelt van nu. De tentoonstellingen, activiteiten, boerderijen en oude ambachten brengen de verhalen uit het verleden tot leven.   

ONTDEK HET MUSEUM

Dok6 – Panningen 

Zin in een heerlijk middagje of avondje uit? Bekijk dan eens de uitgebreide mogelijkheden bij Dok6 in Panningen. Hier bevinden zich een theater, servicebioscoop én horeca onder één dak. Geniet van de nieuwste film of mooiste theatervoorstelling en combineer cultuur met een culinair hoogstandje. 

NEEM EEN KIJKJE

Schouwburg Venray 

Schouwburg Venray is een sfeervol theater waar gastvrijheid vooropstaat. Er is een gevarieerd aanbod voor iedereen. Van familievoorstelling tot cabaret en van muziek tot dans. Geniet van een heerlijk uitje, waarbij een gezellig thuisgevoel gecreëerd wordt.  

INFO EN TICKETS

Odapark – Venray 

Beleef de perfecte combinatie tussen cultuur en natuur in het Odapark. Verspreid door dit gratis toegankelijke stadspark vind je meer dan 60 kunstwerken van internationale kunstenaars. In het Oda-paviljoen spreken wisselende tentoonstellingen tot de verbeelding. 

BEZOEK NU DE SITE

Interactieve kunstroutes Peel en Maas 

In de gemeente Peel en Maas tref je veel kunstwerken aan in de openbare ruimte. Hoe leuk zou het zijn als je hier meer over te weten komt tijdens een heerlijke wandeling? Via de IZI Travel App kun je gratis 5 kunstroutes downloaden die begeleid worden door een audiotour. 

BEZOEK NU DE SITE

Museum Peel en Maas – Helden 

Dit museum is een echt 'Doe' museum. In elke ruimte, achter iedere deur schuilt er wel een activiteit waar je als het ware zelf meemaakt hoe het allemaal was. In het museum is de geschiedenis zien van de regio Peel en Maas; van de Romeinen tot de Tweede Wereldoorlog en de jaren 50 tot de aardbeving in 1992. Een leuk en tegelijkertijd zeer leerzaam uitje voor het hele gezin. 

RESERVEER NU

Museum Oorlog in de Peel – Melderslo 

Museum Oorlog in de Peel is een particulier museum. Het geeft een beeld van het dagelijks leven van soldaten en burgers in de Peel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Achter de unieke collectie voorwerpen, uniformen en wapens, schuilen verhalen die een extra dimensie aan het bezoek geven.  

NEEM EEN KIJKJE