De Limburgse Peel: Het best bewaarde geheim van Limburg!

De Limburgse Peel - méér dan een bezoek waard


Het geheim van De Limburgse Peel delen wij graag met je. Dit gebied is dé place-to-be: vol avontuur, natuur, cultuur, en culinair genot! Of je nu op zoek bent naar actie of ontspanning, er is voor ieder wat wils.

Overnachten

De Limburgse Peel kun je onmogelijk binnen één dag ontdekken. Overnacht in een van de vele accommodaties, van gezellige B&B's tot luxe hotels, en verken het gebied in jouw eigen tempo.


Cultuur

Hou je van de tijd van ridders en jonkvrouwen? Bezoek dan Peel en Maas. Je vindt er maar liefst zeven kastelen. Venray en de Tweede Wereldoorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als we nog verder teruggaan in het verleden zie je dat psychiatrie en Venray al meer dan 100 jaar hand in hand gaan. Horst aan de Maas was in het verleden één van de meest bekende centra in de textielindustrie van Nederland. Maar er is nog véél meer, kom het zelf ontdekken!

Natuur

Het geolandschap van Horst aan de Maas is een 'must-see', door het breukenstelsel dat diep onder grond ligt zijn er continue bewegingen in de aardkorst. En op sommige plaatsen kleurt het water bij de scheuren in het landschap zelfs rood-bruin! Het in 2021 geopende Maaspark Ooijen-Wanssum is een aaneengesloten natuurgebied dat bij hoog water van de Maas volloopt. Door de status van natuurgebied hebben bloemen, planten en insecten volop de mogelijkheid zich te ontwikkelen.

Sportief/actief

De Limburgse Peel naar hartenlust zelf met de fiets, te voet of te paard ontdekken? Maak dan gebruik van de verschillende routes op routeplannerlimburg.nl. Plan zelf een route of je kies een bestaande route. Op zoek naar spanning en sensatie?  Dan kun je terecht bij een van de meest populaire attractieparken van Nederland: Toverland. Mind Mysterie is een absolute hersenkraker die je een keer moet meemaken en in Aardbeienland pluk, leer en proef je alles over dit heerlijke fruit.  

Culinair

De Limburgse Peel is een schot in de roos op culinair gebied. Van lokale fruittelers in aardbeien, blauwe bessen, morellen maar ook het heerlijke witte goud, asperges worden hier volop geteelt. De restaurants en eetgelegenheden hebben deze lokale lekkernijen op de kaart staan. 

Post jij ook regelmatig foto's op social media? En ben jij in de Limburgse Peel geweest?  Doe dan mee met de winacties en gebruik de hashtag #LimburgsePeel, en inspireer je omgeving.