Blog Boswachter Ellen

Blog Wandelboswachter Ellen 

Asperge wandeling door de #LimburgsePeel 

Het witte goud, in de lente hoor je iedereen er over. In het #LimburgsePeel gebied vlakbij het dorp Baarlo ging wandelboswachter Ellen op zoek naar het witte goud.  Ze ontdekte al wandelend het beekdal van de Kwistbeek en de Oude Maasarm Dubbroek,  en genoot onderweg van de vele velden met deze verrukkelijke groente. 

NAAR DE BLOG                 KLIK ROUTE

 

Asperge wandeling Limburgse Peel

Wandeling door het Loobeekdal

Wandelboswachter Ellen neemt je mee op een ontdekkingstocht door het prachtige dal van de Loobeek, gelegen in de omgeving van de #Limburgsepeel, vlakbij Venray. De wandelroute die zij deze keer aflegt heeft een afstand van 6.8 Km. Deze wandeling biedt je de mogelijkheid om te genieten van de schitterende natuurlijke omgeving. Je zult versteld staan van de diversiteit in flora en fauna die je onderweg tegenkomt. 

NAAR DE BLOG              KLIK ROUTE 

Wandeling over het Petranpad

Het Petranpad is het streekpad van de gemeente Horst aan de Maas, gelegen net boven Venlo. Het Petranpad verbindt het hoogveengebied van de Peel via de akkers, heide, bossen en beekdalen met de uitwaarden van de Maas. Ellen neemt je weer mee op een wandeling deze keer over het Petranpad. Wandelend van natuurgebied naar natuurgebied in de #Limburgsepeel in 112 kilometer rond de grenzen van de gemeente Horst aan de Maas.

NAAR DE BLOG              KLIK ROUTE

Wandelen door het historische Landschap van Geijsteren

Wandelboswachter Ellen neemt je  in haar blog mee op een tocht van bijna 12 kilometer, door het historische landschap van Geijsteren. Onderweg komt ze zelfs een ruïne tegen van een oud kasteel. De flora en fauna worden ruimschoots in haar blog beschreven alsof je er zelf bij bent.

NAAR DE BLOG                     KLIK ROUTE       

Boshuizerbergen

Ontdek de uitgestrekte stilte van de Mariapeel 

De Mariapeel is een hoogveengebied dat al eeuwenlang bestaat. Het is een rijk gebied aan flora en fauna. Boswachter Ellen ging op zoek naar een plek om te ontsnappen aan de drukte van alledag. Ze ging naar de Mariapeel in de Limburgse Peel. Dit uitgestrekte natuurgebied is een oase van rust en stilte.

Ze schreef hier een blog over. Ook onthaasten? Laat de rust van de Mariapeel op je inwerken en geniet van de prachtige natuur.

NAAR DE BLOG                KLIK ROUTE

 

Mariapeel