Fietsen door de Limburgse Peel 

De Limburgse Peel regio is bij uitstek geschikt om fijne fietskilometers te maken. Met je hoofd – in de wind suis je door het uitgestrekte en afwisselende landschap. Het is hierbij handig om een kaart te hebben om je routes uit te stippelen. De fietsknooppuntenkaart voor Noord- en Midden-Limburg koop je bij de VVV’s ter plekke of op www.webshophartvanlimburg.nl. De mooiste routes vind je op www.landschaphorstaandemaas.nl en www.routeplannerlimburg.nl. Uiteraard kun je ook jouw eigen route samenstellen en downloaden. 

Fietstocht langs de Maas van 1.050 kilometer 

De Internationale Maasfietsroute van 1.050 kilometer van de bron van de Maas in Frankrijk tot de monding in Rotterdam loopt deels door Peel en Maas en andere Limburgse gemeenten. We noemen de route in onze provincie – hoe kan het ook anders – de Limburgse Maasfietsroute. De rivier is tijdens de fietstocht nooit ver weg. Ze stroomt links, rechts of even onder je door. Genieten. En niet alleen van het natuurschoon. Er is onderweg nog veel meer te ontdekken en bewonderen. Zo heb je naast de mooie omgeving 10 rustplekken waar je extra geniet van kunst van de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters. Ieder kunststuk heeft te maken met een bijzonder verhaal uit die streek.

5-daagse fietsvakantie in de Limburgse Peel 

Kies je voor een korte fietsroute of een dagvullende tocht? Of maak je er een complete fietsvakantie van? Alles is mogelijk. Een echte must-do is de 5-daagse kastelenroute. Je fietst door prachtige natuurgebieden en komt de mooiste monumentale kastelen en landhuizen tegen. 

BOEKEN

 Uitgelichte fietsroutes in de Limburgse Peel 

Peel-Heideroute – 43 km 

Je fietst door en rond America (je weet wel het dorp van de band Rowwen Hèze), Griendtsveen, Evertsoord en Meterik. Allerlei moois kom je onderweg tegen. Ophaalbruggetjes, oeroude bomen, karakteristieke panden. Ook zijn de boerderijen niet te tellen, passeer je een vrouwengevangenis (Ter Peel) in een voormalig klooster en kom je in Meterik langs de molen Eendracht Maakt Macht. 

CHECK DE SITE

Kastelen fietsroute Noord - Horst aan de Maas – 41 km 

Als je zegt kastelen dan denk je meteen aan ridders, jonkvrouwen, hofdames en lakeien, toch? Je haalt tijdens deze fietstocht je hart op, maar ook je kennis over de (voormalige) kastelen in Horst aan de Maas. En daar zijn er nogal wat, want deze streek kent een rijke geschiedenis. Helaas is van sommige kastelen niet meer over dan een ruïne. Maar ook die zijn de moeite van het bekijken waard. 

CHECK DE SITE

Ontdek het land van Peel en Maas – 72 km 

Achtereenvolgens doe je de dorpen Baarlo, Kessel, Helden, Panningen, Meijel en Maasbree aan met gezellige restaurantjes en terrasjes. Eindeloze akkers komen voorbij, maar ook kastelen zoals d'Erp, De Berckt, De Raay, De Keverberg en kasteelboerderij Huis Oyen. Wil je shoppen? Maak dan in Panningen een tussenstop. En dan weer verder door de natuurgebieden van Meijel en Maasbree. 

NAAR DE SITE

Natuurroute Maasbree – 35 km 

Ontdek de Limburgse Peel op de fiets! Deze 33 km lange route door de dorpen Maasbree en Baarlo biedt een prachtige mix van natuur en cultuur. Begin bij het bekroonde restaurant Centraal Baarlo en geniet van de schilderachtige straatjes, middeleeuwse kastelen en zichtbare elementen uit WOII. Vergeet niet te stoppen bij de luisterlocatie van de Liberation Route Europe en ontdek de verhalen van de regio. Mis deze unieke kans niet om de Limburgse Peel te verkennen en plan uw fietstocht vandaag nog!

NAAR DE SITE

Fietsroute knooppunten: Venray-Tienray – 82 km 

De Tweede Wereldoorlog staat 10 keer centraal tijdens deze fietstocht. Tienray – gemeente Horst aan de Maas – herbergde in de Tweede Wereldoorlog veel onderduikers uit de aangrenzende dorpen. En de Duitsers lieten sowieso niet veel heel van het dorp. Must-see: de Duitse Oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn en het monument voor Hanna van de Voort in Tienray. 

NAAR DE SITE

Archeologische fietsroute Venray-Oostlus – 36 km 

Als je de spannende geschiedenis van regio Venray al fietsend gaat ontdekken, download dan van tevoren de app Archeo Route Limburg. Je komt namelijk op 4 plekken waar je via deze app de geschiedenis achter de archeologische vondsten kunt beleven. Verder fiets je natuurlijk ook door schitterende natuur, langs de Maas en doorkruis je gezellige dorpjes in Venray met leuke terrasjes.  

NAAR DE SITE

Fietsroute Geopad Verheven Peel - 40 km

Fietsroute Geopad Verheven Peel is een fietsroute van  ruim 40 kilometer die je meeneemt op een ontdekkingsreis door het prachtige landschap van de #LimburgsePeel. Deze unieke route neemt je mee langs geologische hoogtepunten, adembenemende natuur en een rijke culturele erfgoed.De route begint bij de Wilbersput op de grens van Deurne en Peel en Maas, waar je direct wordt ondergedompeld in de fascinerende wereld van de Peelrandbreuk. Het geologisch verschijnsel rondom de Peelrandbreuk is uitzonderlijk. De diversiteit aan natuur, hoogteverschillen en waterstromen is nergens anders zoals in het gebied van Peelhorst en Maasvallei. De bedoeling is dat er in 2025 de aanvraag ingediend kan worden voor de Unesco-geoparkstatus. Op de hoogte blijven? Neem vooral een kijkje op de website Geopark Peelhorst + Maasvallei. i.o

NAAR DE ROUTE

Fietsroute Verheven Peel