Paardrijden in de Limburgse Peel

Naast wandelen en fietsen kun je ook op of achter een paard genieten van al het moois in de omgeving. Bos, heide en dan weer water… Je kunt echt eindeloos galopperen, draven of stappen. Want het ruiter- en menknooppuntennetwerk in de Limburgse Peel is volledig aangesloten op de netwerken in de gebieden rondom. Als ruiter of menner weet je niet waar je het eerst moet kijken. Links, rechts of voor je? 

Kaart kopen?
Dat kan bij de VVV’s in het gebied of via www.webshophartvanlimburg.nl. Op de kaart vind je rustplaatsen waar je met je paard van harte welkom bent. En kijk ook eens op https://paardrijdenlimburg.nl/nl voor kant-en-klare routes of stel zelf een unieke route samen.  
 

Wil jij op vakantie met je paard of een nachtje weg? Zoek dan een mooi plekje uit.

NAAR DE SITE

6 routes te paard door de Limburgse Peel

1. Maaspark Ooijen-Wanssum – 22 km 

Water, water en nog eens water. Zo ver je kunt kijken. Daar staat Maaspark Ooijen-Wanssum om bekend. Niet voor niets is dit het grootst aaneengesloten gebied met Maasnatuur in Noord-Limburg. Het is maar liefst 540 hectare groot. Je kunt je voorstellen dat er in het gebied met eeuwenoude beken en moerasbossen unieke dieren en planten leven. Een must om te gaan bekijken dus. 

NAAR DE SITE

2.Turfroute langs het jaagpad – 29 km 

Zeker weten dat je tijdens je rit wilde dieren gaat spotten. Want het naaldbosgebied Marisberg-Belgenhoek met zandverstuivingen, veel boomsoorten en de Noorder- en Helenavaart maakt het aantrekkelijk voor hen. Denk dan aan dassen, bevers, marters, zilverreigers, vossen, reeën en gladde slangen. En wie weet zie je wel een ijsvogeltje met zijn prachtige blauwe en oranje veren?! 

NAAR DE SITE

 

3. Ruiterroute Heldense bossen – 28,6 km 

De dorpen Helden, Kessel en Maasbree bestaan grotendeels uit bos en een uitgestrekt stuifduinengebied met grove dennen. Het is er prachtig én rustig. Gelukkig. Je bent er alleen met jouw paard. Oké, niet helemaal alleen dan. Het is een mooi stukje Limburg, dus er is grote kans dat je af en toe een wandelaar of fietser tegenkomt óf een andere ruiter.  

NAAR DE SITE

4. Ruiterroute Rondje Vredepeel – 31,1 km 

Je balanceert tijdens deze ruiterroute op de grens tussen Limburg en Noord-Brabant. Er lijkt geen einde te komen aan het bosgebied waar je doorheen stapt, draaft of galoppeert. Maar ook kom je op open heidevelden waar je ontzettend ver kunt kijken. Het is een prachtig stukje natuur. En als je geluk hebt, zie je misschien een haas of hert. Ze zijn heel schuw, dus stt…  

NAAR DE SITE

5. Ruiterroute Dwars door de Limburgse Peel – 23 km 

Het is je natuurlijk al lang duidelijk dat de Limburgse Peel fantastische paardrijmogelijkheden biedt. Rijden door de prachtige bos- en heidegebieden geeft zoveel rust en ontspanning. En veel te bewonderen. Heb jij nog niet zoveel ervaring? Ook jij kunt op verkenning in dit mooie gebied. Lessen volgen of een rit maken, maar heb je geen eigen paard? Informeer bij een manege in de buurt.   

NAAR DE SITE

6. Ruiterroute #LimburgsePeel door Bos & Heide – 17,2 km 

Snuif de heerlijke geur van naaldhout op en verbaas je over de schitterende stukjes heide. Dat is nog eens genieten van een tocht op de rug van je paard. Maar er is nog veel meer te bespeuren. Wat denk je van de grazende Schotse Hooglanders die je in dit gebied tegenkomt. Ook doorkruis je natuurgebied ’t Sohr, onderdeel van het grote Maaspark Ooijen-Wanssum. Een echte aanrader. 

NAAR DE SITE