Tips Van Locals Limburgse Peel

Tips van locals

De Limburgse Peel is een paradijs voor natuurliefhebbers, rustzoekers en avonturiers. Volgens de locals zijn er een aantal bijzondere plekjes en unieke adresjes die je niet mag missen als je in de buurt bent. De must-sees. Hieronder vind je hun tips. En let op, het zijn maar enkele van de vele ‘verborgen’ pareltjes van de Limburgse Peel. Of je nu op zoek bent naar avontuur, cultuur, een sportief of een ontspannen dagje uit, deze regio heeft voor iedereen wat in petto. Dus waar wacht je nog op? Gaan! 
 

Plekskes van Geluk 

Horst aan de Maas heeft maar liefst 25 onvergetelijke Plekskes van Geluk. Een speciaal bankje, kasteel of bruggetje. Op elke plek geeft een gelukszuil een beschrijving en inspirerende gelukstip. Sta even stil, concentreer je op positieve gedachten en emoties en verhoog zo je geluksniveau. Gelukt?  

NEEM EEN KIJKJE

Kasteelke in de lente.

Routes over het platteland langs groente en fruit  

In de Limburgse Peel heb je vele fietsroutes waarbij je onderweg kunt genieten van mooie bloesem. Zin in kersen of ander fruit? Of het witte goud (asperges)? Dan kun je dit op meer plekken langs de route kopen. Het sappige fruit lekker voor je volgende pauze. De asperges om thuis te bereiden.  

FIETSROUTE BAARLO  ASPERGEROUTE PEEL EN MAAS

Fietsers langs het platteland met mooie bloesem.

Archeo Route Limburg 

Ga terug in het verleden van Limburg met de Archeo Route Limburg. Tijdens de pauzes van dit leuke wandel- of fietsavontuur vertelt een virtuele archeoloog over de Romeinen, middeleeuwse krijgers en oude vondsten. Je waant je even helemaal terug in die tijd. Een echte aanrader voor jong en oud. 

NEEM EEN KIJKJE

Meisje werkt met de app van de archeo-route.

Centraal Baarlo - Terras van het Jaar 

Het terras van Centraal Baarlo is een idyllische plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Omgeven door een groene omgeving en verstopt in het hart van Baarlo. Ontsnap aan de drukte van de stad of je dag en kom tot rust, terwijl jij geniet van een heerlijk drankje of een smaakvol gerecht. 

CHECK DE SITE

Volle terras met mensen, veel drankjes en eten, gezelligheid is aanwezig.

Suppen op de Groote Molenbeek 

Ervaar al suppend de betoverende natuur van de Groote Molenbeek. Voel de rust om je heen en verken de beek op deze avontuurlijke manier. Laat jezelf verwonderen door de schoonheid van de natuur. Dit is een sportieve en mooie ervaring om nooit te vergeten. Beloofd. 

BEZOEK DE SITE 

Vrouw is aan het suppen in een kanaal langs een weiland.

E-chopper huren bij Hotel Asteria – Venray 

Zoek jij een speciale en relaxte manier om de Limburgse Peel te verkennen? Huur dan een E-chopper voor 1,5, 2 of 3 uur of de hele dag bij Hotel Asteria in Venray. Dit is dé perfecte manier om te genieten van wat avontuur en ontdekking. Dus, waar wacht je nog op? 

MAAK EEN RESERVERING

Een groep mensen zijn in het bos aan het rijden met de e-choppers.

Een bijzondere workshop bij GEMBER – Horst 

Eens iets anders doen en beleven? Boek dan een unieke workshop bij GEMBER in Horst. De gepassioneerde chef laat je kennismaken met workshops zoals Low Waste Diners of Basis Fermenteren. Ervaar deze fijne combinatie van leren en ondertussen ook enorm genieten. 

NEEM EEN KIJKJE

Verschillende soorten gember op een houten plankje.

EscapEEND, een tof en origineel uitje – Horst 

Denk je alles wel gezien te hebben? Niets is minder waar. Want wat denk je van een EscapEEND?! Een escaperoom in en met een eend op 4 wielen. Jij gaat puzzels oplossen in en buiten de auto. Dat wordt een uitdagend en spannend avontuur. Waar kom je terecht en los je alle puzzels op? 

BEKIJK ARRANGEMENTEN

Tikkie Anders, een uniek en bijzondere lunchroom – Venray 

Het team van Tikkie Anders bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. De medewerkers geven jou een bijzonder gevoel. Ook de gerechten zijn bijzonder. Jouw ambachtelijk lunchgerecht wordt gemaakt van verse en lokale producten. Heerlijk dus. Een Tikkie Anders is een Tikkie Zeer Welkom. 

NEEM EEN KIJKJE

Een jongen en een meisje staan met een kop koffie en gebakje.

Prikkelpad – Beringe 

Het Prikkelpad in Beringe is een zintuigprikkelende pad voor mensen mét en zonder beperking. Laat je verwonderen door de prachtige natuur, uitdagende activiteiten en de unieke beleving. Word verrast, ontdek, beleef en laat je prikkelen op het Prikkelpad. 

BEZOEK DE SITE

Een groep mensen zijn door het bos aan het wandelen.

Museum De Kantfabriek

Kom en ontdek het belangrijke erfgoed van textielnijverheid in het hart van het Peelgebied. Museum de Kantfabriek nodigt je uit voor een onvergetelijke reis door de tijd, waar je de oorsprong van de economische bloei zult ontdekken en zult worden ondergedompeld in de prachtige wereld van textiel. Bewonder de ambachtelijke hoogstandjes en de innovatieve creaties van moderne kunstenaars. Tentoonstellingen nemen je mee op een reis door de tijd, waar je zowel de traditionele als de eigentijdse aspecten van textielnijverheid kunt ervaren.

NEEM EEN KIJKJE

Museum de Kantfabriek