Klein meisje dat de Limburgse Peel ontdekt

Doe in de Limburgse Peel

De Limburgse Peel is een gebied dat bekend staat om zijn prachtige natuur en talloze recreatiemogelijkheden. Van fietsen en wandelen tot zwemmen en vissen, er is voor iedereen wel iets te doen.

Gevarieerd aanbod

Een van de populairste activiteiten in de Limburgse Peel is fietsen. Er zijn talloze fietsroutes die je kunt volgen, variërend van korte tochten tot meerdaagse fietstochten. 

Ook wandelen is een geliefde activiteit in de Limburgse Peel. Er zijn verschillende wandelroutes door de bossen en langs de vennen. En wat dacht je van een heuse hike? In de regio is het zelfs mogelijk om te Bosbaden of te wel Shinrin-yoku.  Er zijn genoeg plekken waar je kunt genieten van een uitgestrekt moerasgebied en bijzondere flora en fauna.

Voor de waterliefhebbers zijn er volop mogelijkheden om te zwemmen, vissen of varen. Zo kun je bijvoorbeeld een kano huren en peddelen over de vele beken.

En als je na al dat sporten toe bent aan ontspanning, zijn er tal van gezellige terrasjes en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Kortom, de Limburgse Peel is een ideale bestemming voor een actieve vakantie in de natuur.

10 uitjes met kinderen in de Limburgse Peel 

Rollebollen, ontdekken, verwonderen, leren en plezier maken. Dat is wat je kinderen het liefst ziet doen. Helemaal leuk om dat in een dagje uit te gieten en mooie herinneringen te maken.  Hier vind je de 10 leukste uitjes met je kinderen in de Limburgse Peel.

BEKIJK HIER DE 10 UITJES

Paardrijden in de Limburgse Peel

Paardrijden in de Limburgse Peel is een geweldige ervaring. Met zijn uitgestrekte bossen en mooie landschap is het de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Verken de vele paden en routes te paard en voel de vrijheid van het buitenleven. Hier vind je 6 leuke routes.

ROUTES IN DE LIMBURGSE PEEL

Wandelend de Limburgse Peel ontdekken

Wandelen in de Limburgse Peel is een fantastische manier om de prachtige natuur van dit gebied te ontdekken. Er zijn tal van routes door de bossen en langs de vennen, die je leiden naar verborgen plekjes en adembenemende uitzichten en er is voor ieder wat wils. Wandelen in de Limburgse Peel is een must voor natuurliefhebbers.

WANDELROUTES IN DE LIMBURGSE PEEL

Mooie fietsroutes door de Limburgse Peel

Wat is er mooier dan dit best bewaarde geheim van Limburg op de fiets te ontdekken. Een aantal mooie fietsroutes delen we graag met jou. Deel jij ze dan ook weer met je familie, vrienden en bekenden? En vergeet zeker niet om op je socials de #hashtag #LimburgsePeel te gebruiken. Wij 'liken' dat zeker!

NAAR DE ROUTES

Activiteiten voor twee of meer

De Limburgse Peel is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar avontuur en gezelligheid! Of je nu met z'n tweeën op pad gaat of met een groep(je) vrienden, hier valt altijd wel iets te beleven. Er zijn genoeg activiteiten zowel indoor als outdoor die je zeker niet zou willen missen. En natuurlijk kun je al deze activiteiten combineren met lekker eten in een van de restaurants of cafés. 

BEKIJK DE ACTIVITEITEN